Madopskrift på Waves

Brownie med lækker karamel, marengs og pekannødder

Denne brownie er da ikke til at stå for? Den er oveni købet også rigtig nem at lave og ikke en der kræver ekstreme bagekundskaber eller oceaner af tid i køkkenet.


Har bagt utallige mange versioner af brownies og rigtigt mange af dem rigtigt gode også. Men denne her er indtil nu min absolut favorit brownie ligesom den bare er super nem at gå til.

Du kan variere det du tilsætter efter om du har noget i skabene eller ej. Den tager ca. 10 min. fra du starter til den er i ovnen.

Jeg har i denne opskrift valgt at tilsætte chocolate chips (eller hakket chokoade) og fyld ovenpå. Du kan jo også bruge fx. valnødder, mini marshmellows, bær, stykker af After Eight, osv. Kun fantasien sætter grænserne.

 

Men denne version er super lækker, men som skrevet er det at tilsætte yderligere ingredienser ikke et must, og du ikke behøver have en masse på lager.


Opskriften lavede jeg i en bradepande på 25×35 cm, men brug gerne en der har lidt mindre mål, da den bliver lidt højere.

 

I opskriften skriver jeg den bagetid jeg synes den skal have, som er lækker blød og ikke har krumme i bund. Husk bagetider er forskellige, så min bagetid er blot vejledende. Jeg skulle bruge meget kage, så jeg bagte en dobbeltportion og bagte den i ovnens bradepande i ca. 30 min.


Min syndige, yndige ynglingsbrownie:
5 æg
450 g sukker
240 g mel
1 tsk. salt
2,5 dl vegetabilsk olie (evt. solsikkeolie)
2 tsk. vanillepulver
60 g kakaopulver
Dette behøves ikke:
200 g grofthakket chokolade (jeg brugte Callebaut chocolate chips)
15 knuste marengs
100 g grofthakkede pekannødder
 
Forvarm ovnen til 175 grader. Klargør bageformen/bradepanden med bagepapir.


Pisk æg og sukker til en hvid, tyk creme.Tilsæt under omrøring alle de andre ingredienser. Vent dog med chokoladestykkerne. Hæld nu al dejen i den klargjorte bradepande. Drys chokolade, marengs og pekannødder over (eller, hvad du selv vil tilføje af topping).
Du behøver ikke tilføje noget).

Sæt bradepanden på midterste rille i ovnen. Bages nu ca. 25-30 min. Skal være lækker blød og ikke virke færdigbagt. Tages ud og køles lidt af inden du kan skære stykker af den.


Til denne version valgte jeg så at lave en skøn karamelssauce, som jeg lavede mens kagen var i ovnen.

 

Karamelsauce
200 g alm. sukker
45g smør
1 1/2 dl piskefløde
ca. 1 tsk. saltflager


Smelt sukker og smør i en tykbundet gryde og lad det simre til det har opnået en karamelfarve. Det kan tage melle 15 min. Tilføj fløden (det bruser op nu) og rør det godt sammen.

Lad det nu koge i ca. 15 min. og tag det af varmen. Lad det køle af inden du tilsætter saltflager (kan udelades).

 

Lad det stå og køle af til det er lunkent og hæld over brownien. Jeg havde lavet lidt huller med en kniv rundt om på kagen, så der kunne løbe karamelsauce ned i kagen også.

 

Saucen kan opbevares i en renset patentflaske i køleskabet og er super til alle slags kager og til is.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com