Donut holes
(ca. 24 stk.)
2 1/2 dl mælk
1 stort æg
265 g hvedemel
2 spsk. sukker
4 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
60 g smør
ca. 6 dl friture- eller vegetabilsk olie til fritering
Pisk mælk og æg sammen i en lille skål.
I en anden skål blander du mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Smelt smør ved lav varme. Bland nu mælke-/æggeblandingen sammen med de tørre ingredienser og når de er blandet godt sammen rører du det smeltede smør i dejen.
Rør det sammen til en klæg dej, men hvor du stadig kan forme små kugler af dejen.
Jeg bruger en isske til at lave kuglenerne med. Du kan også bruge 2 teskeer, men så er det måske ikke så nemt at få helt runde kugler.
Varm olien op i en tykbundet gryde til olien når en temperatur på 180 grader.
Form nu en kugle og læg ca. 3-4 stykker i olien ad gangen.
Vend dem lidt. De skal koge i ca. 2 min., hvorefter de tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir.
Lad dem køle lidt af inden du pynter dem.
TIP!
De udvider sig en del i olien, så husk de ca. bliver dobbeltstørrelse i gryden.
Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com