Madopskrift på Waves
Få opskriften på en nem fødselsdagsmorgen

Fødselsdagsboller

Skal der nusses lidt om fødselaren, hører der sig friskbagte boller til.

 

Et godt tip er at røre dejen allerede aftenen før og lade den hæve i køleskabet natten over. Så skal du bare tænde for ovnen, hvorefter der næsten er nybagte boller.

 

Ingredienser:

 

5 dl koldt vand

15 g gær

600 g hvedemel – eller ca. 400 g hvedemel og resten havregryn, femkornsblanding, durummel, eller hvad du kan lide

1 spsk. salt

 

1. Rør gæren ud i koldt vand, bland mel og salt sammen og hæld det i under omrøring på fx maskine. Kør dejen, til den er meget elastisk og stadig fugtig.

 

2. Dæk skålen med film og sæt dejen i køleskabet natten over.

 

3. Sæt ovnen på 230 grader og sæt bollerne på en plade med en ske. Drys med fx sesamfrø.

 

4. Sæt pladen midt i ovnen og bag bollerne i ca. 20 minutter – til de er gyldne og gennembagte.