Madopskrift på Waves

Himmelske tærter

Super nem og delikat tærte og med en lækker overraskelse i bunden i form af saltet karamelsauce. Så bliver det ikke mere lækkert vel?

Du kan lave tærtebunden/-bundene i forvejen og lægge den/dem i fryseren. Lav en stor i en tærteform eller som jeg en masse små.

De små tærteforme er købt i Søstrene Grene til 5 kroner stykket. Der bliver en stor eller 12 små ud af opskriften.

 

Frugttærte med citron og saltet karamel

 

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g blødt smør

1 æg

 

Tænd ovnen på 185 grader.

 

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og kom smør i i små tern. Ælt dejen sammen til det er fnuldret og er lidt som groft sand.

Læg dejen i køleskabet i min 1/2 times tid.

Når dejen er afkølet ruller du dejen tyndt ud og lægger i en form smurt med smør. Bag nu midterst i ovnen i ca. 8 min. Tærtedejen skal være blot let gylden.

 

Karamelsauce:

200 g alm. sukker

45g smør

1 1/2 dl piskefløde

ca. 1 tsk. saltflager

 

Smelt sukker og smør i en tykbundet gryde og lad det simre til det har opnået en karamelfarve. Det kan tage ca. 15 min. Tilføj fløden (det bruser op nu) og rør det godt sammen. Lad det nu koge i ca. 15 min. og tag det af varmen.

 

Lad det køle af inden du tilsætter saltflager (kan udelades).

 

Lad det stå og køle af til det er lunkent og hæld ca. en cm. karamelsauce i tærtebunden/-ene. Saucen kan opbevares i en renset patentflaske i køleskabet og er super til alle slags kager og til is. Citroncremen er fantastisk og nem at lave.

 

Lav en portion lemoncurd, som giver ca. 4 dl. Du kan nøjes med halvdelen, da det kun er 2 dl du skal bruge til cremen. Men jeg lover dig, at de sidste 2 dl nok skal blive spist.

 

Til cremen bruger du 1/2 l piskefløde som er pisket til flødeskum. Vend det sammen og hæld det i en sprøjtepose. Sæt små toppe ovenpå karamellen. Pynt nu med bær efter din egen smag.

Kagen er også pyntet med lidt spiseligt guldglimmer og karamelknas.

 

LEMONCURD

3 citroner også skal heraf

3 æg

150 g sukker

60 g smør

 

Tag alle ingredienser (saft fra citronerne samt revet skal) i en tykbundet gryde på nær smør og skru op for mellem varme. Rør rundt hele tiden. Efter ca. 5-10 min. begynder det at tykne, rør stadig godt og tag det så af varmen, hvorefter du tilsætter smør. Rør stadig rundt til alt er godt blandet. Hældes nu op i atamonskyllede, lufttætte glas eller beholdere. Skal opbevares i køleskab.

 

Kan holde i ca. 1 uges tid.

 

Opskriften er venligst udlånt af www.stinassmag.com