Madopskrift på Waves

Jordbærsmåkager

Et nyt år er begyndt og det varer mange måneder endnu før vi kan få danske jordbær men, så laver du dem jo bare selv.

 

Bare i form af småkager. Det er heller ikke noget der tager så lang tid at lave. De er lavet på ca. 1 times tid med pyntning.



(Ca. 40 stk.)
330 g sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
250 g sukker
135 g blødt smør (stuetemperatur)
1 æg
1 1/2 tsk. frysetørret jordbærpulver eller 1 tsk. jordbæressens
1/2 knivspids salt
Rød pastafrve
Evt. hvid fondant til at udstikke blomster (behøves absolut ikke)
Gul frugtfarve til lige at male en gul prik i midten af blomsterne
Royal Icing:
250 g sigtet flormelis
2 spsk. æggehvider
varmt vand
Grøn pastafarve


Pisk det bløde smør og sukkersammen til det er hvidt og luftigt sammen med ægget og rød pastafarve. Tilsæt bagepulver, vanillesukker, salt og rør det sammen. Bland nu lidt efter lidt melet i til du har en dej der ikke mere klistrer. Det kan være du skal bruge lidt mindre mel, da det tit kan variere lidt. Det kan være du skal tilsætte yderligere rød farve i dejen. Den skal være godt rød.


Klargør 2 bageplader med bagepapir og tænd ovnen på 185 grader på varmluft.

Lav nu kugler af dejen i valnødstørrelse og form kuglen til den ligner lidt et jordbær. Bare tril kuglen smal forneden. Til slut tager du en kødnål, tandstik, strikkepind el. lign. og stikker huller i jordbærene.

Læg dem nu på bagepladen. Bages i ovnen, begge plader på samme tid, i ca. 15 min. Det passer nogenlunde hver gang præcist med 15 min. i min ovn. Men hold øje.

 

Imens de bager i ovnen ruller du fondant tyndt ud og stikker små blomster ud, som herefter males med en klat gul frugtfarve i midten. Tag nu kagerne ud og køl dem af på en bagerist. Imens de køler af kan du påbegynde Royal Icing.


Alle ingredienserne piske godt sammen. Det skal være en lidt sejere omgang end når du laver en almindelig overtræksglasur, da det ikke må være for tyndtflydende. Hæld nu icing i en tyllepose eller frostpose med en lille tylle i enden.

 

Jeg har benyttet en lille bladtylle, men du kan altså sagtens lave det med et lille klip i enden uden tylle, hvis du ikke ejer en sådan. Sprøjt nu lidt blade i toppen af jordbær-småkagen. og sæt blomsterne på.

Lav ikke mere end 5 ad gangen, da icingen har det med at stivne hurtigt, og blomsterne så ikke kan sidde fast. 

 

Tænker man jo kan lave lige den frugt eller figur man ønsker. Kun fantasien sætter sine grænser, da dejen er meget nem at arbejde med.

 

Opskriften er venligst udlånt af Stinassmag.com