Madopskrift på Waves

Jordbærtærter

Denne opskrift kan bages både som en stor tærte eller som små portionstærter med en lakridsvariant.

 

Tærten er lavet i en almindelig springform med løs bund og de små tærter har jeg denen gang bagt ved at smøre en bageplade med marcipandejen og efter bagning udstukket dem med en lille kagering.

 

Jeg starter altid med at lave cremen og jeg må sige at jeg da en gang i mellem laver den hjemmelavede creme, men ofte bliver det “købe”-creme, som jeg laver lækker i min egen version, men her bliver det så med den nemme creme, som er lige så lækker synes jeg.

 

Jordbærtærte/jordbærtærter
(1 stor tærteform eller 24 små)
Kagecreme, den hurtige
1½ brev vanillecreme
1 vanillestang
1½ dl. pisket fløde


Lav kagecremen, som anvist på pakken, og lad den stivne på køl som beskrevet. Tag cremen og pisk den igennem. Tilsæt vanillekorn fra vanillestangen og vend flødeskum i. Sæt det på køl igen, mens du bager bunden/bundene.


Kagebund/-bunde
250 g marcipan
250 sukker
250 smør, stuetemperatur
3 æg
65 g mel
1 plade god mørk chokolade (70%) til pensling
evt. et ½ glas ribsgelé


Tænd ovnen på 175 grader.


Begynd med at ælte sukker og marcipan godt sammen, og når det er godt blandet, plejer jeg at tage resten på min køkkenmaskine. Jeg tilsætter nu smør og lader det blive til en ensartet masse. Tilsæt et æg ad gangen på lav hastighed. Til sidst kommer du så mel i på lav hastighed. I mens det vendes sammen, kan du jo gøre din form klar. Jeg klipper en bund af bagepapir til, til tærteformen og smører siderne med fedtstof. Hvis jeg laver de små forme tager jeg blot og sætter papirforme i hvert rum af en metal muffinbageplade. Denne gang smurte jeg blot dejen på en bageplade med bagepapir, hvorpå jeg efter bagning blot udstak de små ringe med en udstikker.


Læg dejen i formen og bag bunden i ca. 20 min og måske lidt mere i den store form. Dejen skal være fast og lysebrun, før du tager den ud. Lad bunden køle af. Til de små forme gav jeg kun 15 minutter i ovnen.


Når bunden er taget ud af ovnen og afkølet smelter du hakket chokolade i et vandbad og pensler bunden/bundene med et tykt lag chokolade.

 

Jeg sætter den nu på køl og når chokoladen er stivnet sprøjter jeg cremen på bunden og tilsætter de dejligste, danske jordbær. Til den store bund laver jeg halve jordbær og til de små er jordbærene i skiver.

 

Hvis du ønsker gelé på toppen, smelter du langsomt ribsgeléen i en gryde mens du rører det rundt og pensler jordbærene ad flere omgange med den flydende gelé. Du bestemmer jo selv, hvor tykt et lag gelé du ønsker. Men kagen smager dejligt.

 

Til de små brugte jeg den overskydende smeltede chokolade til lidt lakridspynt, som smagte skønt. Jeg penslede tynde striber ud på et stykke bagepapir og dryssede med lakridspulver på dem. Du kan jo også bruge guldpynt, tørrede blomster, frysetørrede bær, o.a. til at pynte med. Da chokoladen var stivnet i køleskabet, skar jeg det i mindre stykker og lagde på kagerne.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com