Madopskrift på Waves

Kærlighedssmåkager

 

Er de ikke bare yndige disse småkager med blødende hjerter, som jeg har valgt at kalde dem?

 

Det eneste det kræver er, at du har hjerteforme i 2 størrelser eller runde forme. Kan oftest findes hos Inspiration, Imerco, Køkken& Hjem , Søstrene Grene eller Bilka.

 

Har du ingen af disse, stik da formen ud med et lille rundt glas og lad være med at have et hul i midten. Det er kun for syns skyld og ikke for noget med smagen at gøre. Du kan også lave en stor rund og et lille hjerte i midten. Det vil også se sødt ud.

 


Kærlighedssmåkager

(Ca. 22 stk.)


250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
100 blendet havregryn til mel
2 tsk. flormelis
et drys salt
125 koldt smør
50 g sukker
1 1/2 tsk. vanillesukker
1 stort æg
3/4 glas jordbær- eller hindbærsyltetøj
flormelis til pynt


Pisk smør, flormelis og æg til en blød masse. Tilsæt nu alle de andre ingredienser (ikke syltetøj) og ælt hurtigt til en samlet, blød dej.

 

Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg på køl, gerne 1-2 timer. Jeg havde ikke tålmodighed, så lagde den 15 min. i fryseren.


Gør bageplader klar med bagepapir. Varm ovnen til 180 grader.

 

Del dejen op i 6 stykker og rul ud til ca. 3-3,5 mm. Stik nu hjerter ud i midten med den lille hjerteudstikker på halvdelen af småkagerne og læg dem på bagepladerne.


Bages i ca. 6 min. til de er let gyldne i kanterne. Tages ud og køler af. Mens de køler af varmer du syltetøjet langsomt op i en kasserolle.


Sigt flormelis over de hjerter, som skal være øverst med hul i midten.


Pensl et godt lag på de småkager der skal være bunden/nederst. Læg nu småkagen med flormelis ovenpå småkagen med syltetøj.

 

Wupti, så er de spiseklar. Kan opbevares et par dage i lufttæt beholder.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com