Madopskrift på Waves

Ryd-op kage

Kender du ikke det at man simpelt hen har for mange ingredienser i køleskabet og i frugtskålen som ikke lige bliver brugt mere eller er ved at være for kedelige?

 

Havde en del sorte bananer liggende samt en halv ananas, som ingen gad røre mere.

 

Ligesom jeg efter vores fødselsdag for min datter havde lakridsmarengs tilbage. Så nu kunne jeg ligeså godt lave en kage med alle de ting der skal ryddes op i.

 

Ingredienser:

(1 kageform/rugbrødsform))

125 g sukker

75 g smør eller margarine

1/2 blendet ananas (Fjern stokken i midten)

3 mosede bananer

2 spsk. blomsterhonning eller anden honning

(samt 2 spsk. til at hælde på toppen)

korn fra 1 vanillestang eller 1 1/2 tsk. vanillesukker

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

2 tsk. kanel (kan udelades)

3 æg (sammenpisket)

50 g grofthakkede valnødder eller pecannødder

350 g mel Knuste marengs

6 marshmellows skåret i små tern

10 g hvid chokolade hakket i tern

lidt smør til pensling af formen

 

Start med at tænde ovnen på 180 grader og smelt smør i en gryde.

Når smørret er smeltet tilsætter du sukker lader det simre ved lavt blus i ca. 5 min.

Mos bananerne og tilsæt ananas, honning, vanille, bagepulver, natron, nødder og de sammenpiskede æg.

 

Under omrøring hældes mel i lidt efter lidt og til slut røres smørblandingen i.

 

Pisk det nu godt sammen i ca. 3-5 min.

 

Jeg laver det hele på min køkkenmaskine, så tager det ikke så lang tid.

 

Imens dejen røres sammen smører du formen.

 

Vend nu hakket chokolade, marshmellows samt marengs i dejen.

 

Hæld kagedej i formen og strø et godt lag knust marshmellows over. Bages i midterste rille i ovnen ca. 1 time.

 

Husk der skal ikke hænge dej ved fra midten af, når du tester om den er færdigbagt.

 

Jeg havde en bøtte Neutral Creamcheese i køleskabet og lavede en lækker creme til, hvor jeg piskede brun farin i. En bøtte piskes sammen i 10 min. med 100 g flormelis og 2 spsk. blødt smør samt 2 spsk. brun farin.

 

Hæld det ikke på kagen før den er godt afkølet.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com