Madopskrift på Waves
Henrik Christensen fra "By på Skrump" præsenterer:

Chokolademousse

Skal du have gæster i morgen, og vil du gerne lave desserten i dag, kan WAVES Kokkeskole anbefale dig denne hurtige og ekstremt lækre chokolademousse.

 

Du skal bruge:

¼ l økologisk piskefløde
4 æggehvider
1 stg. frisk vanille, må ikke være tør
100. g. mørk chokolade med høj kakaoprocent
100. g. lys chokolade
150 g. blød nougat


Pisk fløde og hvider hver for sig. De skal være så stive som muligt. Imens smelter du nougat og chokolade i vandbad, gerne sammen. Når dette er smeltet og afkølet til ca. 55 grader, blandes det med fløde og hvider. Du skal piske ret kraftigt i denne proces. Du kan tilsætte lidt alkohol, hvis du kan lide smagen af dette.

Moussen skal på køl i minimum 4 timer, til den er stiv og helt kold. Pynt med de syltede appellsinskaller.

 

Syltet appelsinskal:

Du skal bruge:

1 dl. vand
1 vanillestang
½ kop sukker
Fintsnittede skaller fra 1 usprøjtet appelsin

 

Bring vandet i kog og tilsæt sukker og frøene fra vanillestangen.Når karamellen koger igen, tilsætter du de fintsnittede appelsinskaller. Lad det koge i ca. 30 sekunder. Stil det hele til afkøling og pynt moussen med appelsinen.

 

Du kan se vores kok, Henrik Christensen, tilberede chokolademousse her.