Madopskrift på Waves

Det søde tårn

Har ofte rigtig lyst til lidt sød dessert, men ofte har man jo ikke lige planlagt det. Det kom der så denne "uplanlagte" dessert ud af.

 

En masse sprøde lag filodej med hindbær, vanillecreme og saltet karamelsauce og en rest af min karameliseret hvid chokolade (se opskrift længere nede), som jeg lavede til en anden dessert.

 

Flodejen er stukket ud med en rund form og derefter penslet med smeltet smør og drysset med flormelis i en sigte. Har derefter lagt filodejen på en bageplade med bagepapir og derefter lagt et ekstra lag filodej ovenpå, der også er blevet smurt og drysset med florsukker.

 

De er bagt i ca. 8 min. v/185 grader. De skal være gyldne og sukkeret karameliseret.

 

Resultatet er skønne, sprøde, tynde plader, som er lette at arbejde med. Imens de bager har jeg så snydt med en vanillecreme på pulver, så den er blot lavet som beskrevet på emballagen.

 

Ca. 125 g frosne hindbær varmes op til kogepunkt og tilsættes nu 1 tsk. florsukker og 1/2 tsk. florsukker. Lad det koge i ca. 5 min. og køles lidt af, inden du hælder massen gemmen en sigte, så hindbærkernerne sies fra.

 

Lad det nu køle godt af inden du vender det i 5 dl. flødeskum. Smag det til efter smag med florsukker.

 

Byg nu et tårn op med filodej-pladerne, hindbær, vanillecreme og hindbærcremen.

 

Du kan evt. smøre en af pladerne med et tyndt lag hindbærsyltetøj. Det tager ingen tid at lave denne dessert/kage og den smager virkeligt godt.

 

Du kan variere om du har blåbær, jordbær eller anden frugt.

 

Krystalliseret hvid chokolade

25 g hvid chokolade af god kvalitet

25 g sukker

25 g vand Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

 

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkermassen har en temperatur på 136 grader.

 

Hæld sukkermassen i en tynd stråle over chokoladen, mens du pisker. Forsæt med at piske, indtil chokoladen krystalliserer (bliver til små, knasende kugler.)

 

Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com