Madopskrift på Waves
Suppler med varm sort øl

Lakridstrifli med mørke honningbær og sød guinnes

 

Du skal bruge:

250. g. makroner
300. g. friske mørke bær
Lidt honning
1. dl. mørk balsamisk edikke
1. dl. Vand
Frøene af 1. frisk vanillestang
1. dl. Guinness
4. past. Æggeblommer
60. g. økologisk rørsukker
¼ liter økologisk piskefløde
3 – 4 spsk. Lakridspulver

 

Sådan gør du:

Knus makronerne groft.
Bærene lægges i lage af vand, edikke og sukker. Lagen skal koge først så sukkeret opløses og vanillen blandes med lagen. Bærene overhældes med den varme lage og skal helst ligge i 2 timer før de lægges i triflien.


Cremen laver du at stiftpiskede æggeblommer iblandet frøene af 1 vanillestang og 60 g. sukker. Massen skal være helt lys inden du iblander den piskede fløde. Vend delene nænsomt til de er helt blandet. Nu lægger du delene i lag i smukke glas. Og slutter af med cremen og evt. lidt revet chokolade. Du kan sagtens lave denne dessert 4 – 5 timer i forvejen, så der er ro når gæsterne kommer.

Den varme øl købes i div. Fødevarebutikker – husk flødeskum til denne, hvis det falder i smag?

 

Opskriften er til 4 personer.