Madopskrift på Waves

Mandelbudding med kirsebær

4-6 personer


BUDDING
3½ dl sødmælk (350 g)
1 stang vanilje
90 g sukker
5 blade husblas
100 g hele æg (2 stk.)
125 g marcipan, gerne fra Summerbird
1 dl kold sødmælk (100 g)
2,6 dl piskefløde (260 g)

 

PYNT
50 g sukker
½ dl vand (50 g)
100 g mandelflager
KIRSEBÆRSAUCE
2 glas syltekirsebær
200 g sukker
3 hele stjerneanis

 

BUDDING
Kom 2½ dl af sødmælken i en lille gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom korn, stang og halvdelen af sukkeret i mælken. Bring mælken i kog. Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Pisk imens æg og resten af sukkeret let sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm blandingen op under piskning, indtil blandingen legerer og tykner – den må ikke koge. Tag gryden fra varmen, og tilsæt den knugede, udblødte husblas. Rør rundt. Sigt cremen over i en skål.


Tilsæt marcipan i mindre stykker sammen med 1 dl kold sødmælk. Kør
med en stavblender for at findele cremen. Sæt skålen i et koldt vandbad,
indtil blandingen er godt afkølet. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i cremen. Fordel buddingen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad den sætte sig i køleskabet i 4-6 timer.

 

PYNT
Forvarm ovnen til 180°.
Bring sukker og vand i kog, og kog, til sukkeret er opløst, og sukkerlagen
er klar. Afkøl sukkerlagen en smule. Tilsæt mandelflager. Vend dem
rundt, så alle flader er dækket af lage. Spred mandelflagerne ud på en
bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen, og lad mandelflagerne riste, indtil de er gyldne og blanke. Det tager ca. 10 minutter, men bliv ved ovnen og hold øje, så de ikke får for meget. Afkøl, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

 

KIRSEBÆRSAUCE
Hæld saften fra syltebærrene ned i en lille gryde. Bring saften i kog med
sukker og stjerneanis, og lad den koge ind til sirupskonsistens. Tilsæt
kirsebærrene. Kog videre et par minutter. Hæld blandingen i en skål, og
lad den køle lidt af. Opbevar bær og sirup i en tætsluttende beholder i
køleskab.

 

ANRETNING
Server mandelbuddingen med kirsebærsauce og drys af mandelflager.

 

 

Opskriften er venligst udlånt fra "Heibergs søde tand" af Morten Heiberg.

Foto: Anders Schønnemann