Madopskrift på Waves

Sabayonne

Sabayonne med cremant og vanille med mynte og karameliserede æbler

 

Det skal du bruge:
60 g. sukker
6 æggeblommer
2 æggehvider
Kornene af 1 frisk vanillestang
2 dl. Cremant eller andet boblevin....bare ikke for sødt

 

Karameliserede æbler:
3 syrlige æbler
1 stg. Frisk rosmarin
50 g. lys sirup
2 stykker stjerneanis
10 tørrede nelikker
Lidt smør

 

Sådan gør du:
Vi starter med æblerne. Skær æblerne fri for kernerne og skær kødet i tern på ca. 1 gange 1 cm. Rist dem, på panden, i smør til de bliver bløde i kanten derefter tilsætter du anis, rosmarin, nelikker samt sirup. Lad det simre lidt under omrøring. Herefter tilsætter du 1. dl. Vand. Lad det hele simre til det er cremet og alt vandet er fordampet.


Sabayonnecremen:
Æg piskes over vandbad med vanille og sukker til sukkeret er opløst og blandingen er lys og luftig. Derefter tilsættes Cremanten og der piskes til der ikke en bundfald i cremen.

Server straks med æblerne.

 

Retten er til 4 personer.