Madopskrift på Waves

Syrlige forårsfornemmelse

Denne dessert er så nem, og den kan laves et par dage i forvejen, hvis man ønsker det. Den er også velegnet til at fryse, så man altid lige har en lækker ting at servere.

 

Stinas syrlige forårsfornemmelse
(6 pers.)


6 stængler renset rabarber skåret i små stykker
100 g jordbær skåret i små stykker
50 g hindbær
1 1/2 dl sukker
1 vanillestang
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
125 g smør, stuetemperatur
125 g sukker
125 mel
125 g marcipan (kan udelades)


Læg rabarber i en gryde sammen med kornene fra vanillestangen, vanillestangen, citronsaft, 1 1/2 dl sukker samt vand og lad det koge op ca. i 8 min.

 

Smag til om det lige behøver lidt mere sukker og citron. Det kan være forskelligt, hvor syrlige rabarberne er. Tag det af og køles lidt af 10-15 min.

 

Tag vanillestangen op. Læg jordbær hindbær og rabarber sammen i bunden af et fad eller små portionsforme. Du kan nemlig sagtens lave det som en stor tærte/kage.


Bland mel, sukker, smør og marcipan til en dej og læg nu et låg henover frugten. Bages v/200 grader i ca. 10-12 min.

 

Køl lidt af 10 min. inden servering.

 

Jeg skifter lidt mellem at servere flødeskum på, som så smelter eller en god klat is ovenpå. Det smager vildt godt også. Du kan evt. også riste lidt mandler og drysse på. Prøv evt. også at lave det med blommer.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com