Madopskrift på Waves

Trifli

Trifli med hjemmelavede lakridsbær, hakkede tempererede chokolader og mandler. Serveret med salturt og chili.

 

Du skal bruge:

 

5. dl. økologisk fløde

4. æggeblommer

120. g. sukker

2 friske vanillestænger

2. tsk. Lakridspulver

250. g. friske bær efter eget valg

200. g. blandet ren chokolade ( 100. g. lys og 100. g. mørk ikke over 72%)

100. g. mandler

150. g. makroner

1 rød chili

8 stængler salturt

 

Start med at lægge bærene i lidt sukker og lakridspulver. Her kan du tilsætte en lille smule mørk balsamisk edikke. Rør herefter forsigtigt rundt i bærene og stil dem til side.

 

Pisk fløden med vanillekornene til den er fast. Den må ikke være helt stiv.

 

Pisk blommerne med sukker til de er helt hvide og luftige.

 

Derefter blander du blommer og hvide sammen til du har en ensartet lys creme. Imens har du smeltet chokoladen over vandbad.

 

Hak mandlerne groft og lun dem med i chokoladen.

 

Nu bygger du op i lag med knuste makroner – bær – chokolade/mandler – fløde osv. pynt til sidst med salturt og finthakket chili.