Madopskrift på Waves

Lammekotteletter

Lammekotteletter med "agurkesalat", flæskestøv og demiglace.

 

Du skal bruge:

800 g lammekrone

2 dl. Lys balsamisk edikke

1 dl. Vand

30. g. sukker

4 stængler frisk dild

2 økologiske agurker

10 gode flæskesvær (hjemmelavede fra slagteren)

4 laurbærblade

4 dl. Færdig demi glace

 

Kog vand, edikke, laurbærblade og sukkker til sukkeret er opløst.

 

Tag det af blusset og læg skrællede agurkestykker på 3 cm i lagen. Lagen skal dække akurken. Dette kan gøres uger i forvejen, dog minimum to dage før servering.

 

Sovsen hældes i en lille kaserolle, koges ind og smages til med salt og peber. Koteletterne skæres af det hele stykke og stege ved så megen varme som muligt i ca. 2 minutter på hver side.

 

Koteletterne anrettes og dryppes med saucen. Flæskesvær rives over (ikke fedtet, men den sprøde side.)