Madopskrift på Waves
Giv dine gæster noget, de ikke forventer...

Sort risotto med svampe og skimmelost – toppet med marineret rødbede.

 

Ingredienser:

 

200 g aborioris

600 ml grønt, eller kyllingfond

Vand

2 store skalotteløg

6 store fed hvidløg

100 g Pecorino

100 g Manchego

100 g Parmesan

2 dl. Indkogt demiglace

masser af smør

1 cl Noilly Prat

1cl fed økologisk fløde

frisk rosmarin

Blæksprutteblæk

 

Til rødbederne skal du bruge:

4 friske rødbeder

2 dl. vand

2 dl. Lys  balsamsk edikke

3 laurbærblade

10 hele sorte peberkorn

 

Rødbederne kan/skal du lave minimum dagen i forvejen. Rødbederne skrælles og skæres i supertynde skiver. Resten af ingredienserne hældes i en lille gryde og koges til der er 2/3 af væden tilbage. Derefter hældes væden over rødbedeskiverne. Dette opbevares i et skoldet glas. Det skal stå ved ca. 11 grader eller i køleskabet. Det kan holde sig minimun 6 mdr. (hvis du har skoldet glasset ordentligt.

 

Ris og finthakkede løg samt hvidløg lunes nænsomt i olie og Noilly Prat. Fonden tilsættes løbene, så risen langsomt bliver møre. 2 minutter før risene er møre tilsættes osten, og skrællede asparges. Retten afrundes med en lille smule fløde, blæksprutteblæk og rigeligt med kold smør.

 

Risotto må alrig blive tør, den skal bølge let når man vipper tallerknen. Retten skal ”trække” i ca 5 minutter før servering.

 

Server en helt enkel salat til dette. Gerne smagt til med helt friske urter. Og vinaigrette.

 

Vinaigrette

 

Blend 4 fed hvidløg med 2 tsk. sennep,  3 cl. vand og 3 cl. lys balsamisk eddike. Krydr rigeligt med salt og peber – Heri hælder du smagsneurtal olie til dressingen tykner......ligesom du gør med en hjemmelavet mayonnaise.

 

Opskriften er til 4 personer.