Madopskrift på Waves
Kål er en klassiker - med vitaminer i

Kål med bid

Grønkål a la lyn

Hak kålen til små flager i en foodprocessor. Vend grofthakkede hasselnødder og æbletern i kålflagerne. Servér med en dressing rørt af lige dele balsamico og olivenolie samt en theskefuld dijonsennep og klar honning. Smag til med salt og peber.

 

Hurtig hvidkål

Snit hvidkål fint, eventuelt i en foodprocessor på det grove jern. Dryp saften fra 1/2 citron over kålen og lad den trække i 1/2 time. Vend kålen i en dressing rørt af 1 del fed yoghurt og 1/2 del mayonnaise smagt til med salt og peber.

 

Rustik rødkål

Skær rødkål i ultrafine strimler med kniv eller mandolinjern, og vend strimlerne i en dressing, du har rørt af lige dele balsamico, appelsinsaft og olivenolie, samt en theskefuld klar honning og smagt til med salt og peber. Pynt med granatæblekerner og finthakket persille.

 

Spidskål, mango og æble

Halvér spidskålen og hak den i grove stykker. Skær mango og æble i små stykker. Bland det hele i en skål sammen med 3 spsk. skyr og lad det trække i køleskabet 1 time. Pynt med hakkede mandler ristet i olivenolie, salt, peber, spidskommen og muskatnød.

 

Rosenkål al dente

Skær rosenkål i kvarte og damp dem i et par minutter i en smule vand med en god klat smør. Hæld vandet fra, dryp lidt æbleeddike over og servér med friskrevet parmesan, salt og peber.

 

Snap savoy

Skær savoykål i mundrette stykker og lynsteg på panden i lidt olie. Når kålen har fået en lille smule farve, tilsætter du to spiseskefulde æbleeddike på den varme pande. Sluk for blusset og smag til med salt og peber. Servér straks, gerne pyntet med grovhakkede mandler, der er tørristet på panden.