Madopskrift på Waves

Koldskål

(2 liter)

 

6 pasteuriserede æggeblommer

1 vanillestang (og evt. lidt ekstra vanillesukker)

5-6 spsk. sukker

1 l. økologisk tykmælk

1 l. økologisk kærnemælk

saften fra en halv, økologisk citron og evt. skal heraf

 

Pisk æggeblommer sammen med sukker og vanillekorn/sukker til en tyk, cremet og luftig æggesnaps.

Tilsæt nu tykmælk under omrøring og til sidst kærnemælken. Smag til med citronsaft og evt. revet skal af citronen. Sættes gerne på køl inden den serveres iskold.

 

Hvis ikke det hele bliver spist til aften bliver det i hvert fald spist til morgenmad og eftermiddagsmad af børnene næste dag.

 

En dejlig variation kan også være at jeg nogle gange tilsætter noget hyldeblomstsaft eller purerede, danske jordbær. Det smager også meget skønt.

 

Kammerjunkere

125 g blødt smør i tern

300 g hvedemel (kan blandes af grovere meltyper)

75 g sukker

1 æg

1 1/2 tsk. vanillesukker

Revet skal fra 1/2 økologisk, vasket citron

1/2 dl. kærnemælk

 

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bland alle ingredienserne sammen til dejen er godt samlet. Tril nu små kugler i læg på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages i ca. 10 min. tages ud og køler af et par minutter på en bagerist. Skær med en skarp brødknivkugler over og læg dem igen på bagepladen og bag dem nu i ca. 5 min.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com