Madopskrift på Waves

Karamel på sprød bund

 

Du skal bruge:

 

Til bunden

250. gr. mel

120 gr. smør

2 æggeblommer

12. g. maizena

70. g. rørsukker

 

Fyld:

Hjemmelavet karamelmasse:

 

Du skal bruge:

100 g smør

250 g sukker

2 dl piskefløde

1 dl lys sirup

1 tsk. vaniljesukker

 

Bland det i en tykbundet gryde og lad det koge for moderat varme. Massen skal kunne stivne på bagsiden af en træske........så er den færdig.

 

Regn med at kogetiden er ca. 40 minutter.

 

Kan overtrækkes med smeltet lys chokolade ca. 200 gr.

 

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til bunden.

Bag denne i en firkantet form ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er gylden. Når den er kold skærer du massen i stænger.

 

Læg den seje karamel på og overhæld med smeltet chokolade. Gør dette på en rist, så overskydende chokolade kan løbe af.

 

Bemærk at vi ikke laver bunden på kokkeskolen.

Følger du opskriften får du en hjemmelavet Twix.