Madopskrift på Waves

Lakridsstjerner

Det skal du bruge til ca. 250 stk.

 

1 kg hvedemel

375g flormelis

750 g koldt smør i tern

2 æg

1 1/2 spsk. lakridspulver

1 sammenpisket æg til pensling

lakridssukker til drys (lakridspulver og sukker rørt sammen)

Glasur tilsat lakridsaroma

 

Kom alle ingredienserne i et stort fad eller en stor skål og ælt det sammen til en ensartet masse.

 

Brug hænderne, da smørret bliver blødt og samler dejen.

 

I starten virker det som rasp, men pludselig vil du føle dejen samler sig.

 

Del dejen i 6-7 portioner og drys et tyndt lag mel ud på bordet og rul dejen ud til ca. 2-3 mm tykkelse.

 

Udstik kagerne med en rund form eller som jeg har gjort en lille hjerteform. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

 

Pensl med det sammenpiskede æg og drys lakridssukker på.

 

Bages ca. 5-7 min. i midten af en 200 grader varm ovn. I varmluftovn 180 grader.

 

Husk at kagerne skal opbevares i en tætsluttende beholder, så de holder sig sprøde.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com