Madopskrift på Waves
Rundt om den søde grød...

Risengrød

Vidste du, at risengrød kan serveres på utallige måder?

Her får du 3 forslag til, hvad du kan stille op med den søde grød.

 

RISENGRØD
2 pers.

2 1/4 dl grødris
2 dl vand
1 l sødmælk
½ tsk. Salt

Bring vand og grødris i kog. Efter 2 min tilsættes mælken og bringes i kog under omrøring. Skru ned og kog videre i 35 min. Rør jævnligt. Smag til med salt og server med kanelsukker og smørklat.   

Risengrød med æbletern og hasselnødder på toppen
Kog en portion risengrød. 
Rist en håndfuld hasselnødder på en tør pande og gnid skallerne af, før du hakker dem groft. Hak herefter et æble i fine tern. Anret på toppen af din risengrød med en lille smule ahornsirup og lidt kanel eller kardemomme.

 

Klatkager med æblemos
Fremstil en portion klatkager af en rest risengrød.

Klatkager:
450 gram kold risengrød
2 æg
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. mel
En knivspids kardemomme
1 spsk. sukker

Rør den kolde risengrød med 1 æg ad gangen. Tilsæt vaniljepulver, mel, kardemomme og sukker. Rør dejen godt igennem. Steg klatkagerne i smør på en varm pande. Ca. 2 spsk. dej til hver klatkage.

Tip!
Du kan dele æggene og vende de stiftpiskede hvider i dejen for en lettere klatkage.

 

Æblemos:
Ca. 700 g æbler, skrællet og skåret i mindre stykker
Saften af 1/2 citron
1/2 dl vand
1/2 vaniljestang
50 g rørsukker
Kom æblerne i en gryde og kog dem sammen med citron, vand, sukker og vaniljestangen, hvor du har skrabet kornene fri. Kog stangen med, til du synes, grøden har den konsistens, du ønsker.

Server den kolde mos på lune klatkager. 

 

Risalamande med appelsin og krokant
Server din risalamande med en kold appelsinsauce og hakket mandelkrokant.

Risalamande:
1 portion kold risengrød kogt med 2 vaniljestænger, hvor kornene er skrabet ud.
100 g smuttede mandler
¼ l piskefløde
Ca. 4 spsk. sukker

Fjern vaniljestængerne fra den kolde grød. Hak de smuttede mandler og rør dem i grøden sammen med sukkeret. Husk at tage en hel mandel fra. Pisk fløden til et let skum og vend den i grøden. Smag grøden til med sukker.

 

Mandelkrokant:
1 dl smuttede mandler
1 dl sukker

Smut mandlerne og bag dem i ovnen ved 160 grader, til de er gyldne. Hæld sukker på panden ved medium varme og hæld mandlerne på, når sukkeret er karamelliseret. Rør godt rundt og hæld til sidst mandlerne ud på en bageplade med bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak mandlerne groft med en savtakket kniv.

 

Kold appelsinsauce:
5 appelsiner
2-3 spsk. sukker
1 vaniljestang

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pres appelsinerne og hæld saften i en lille kasserolle sammen med vaniljekorn og –stang samt sukker. Kog op og lad saucen koge en smule ind. Hæld saucen gennem en sigte og sæt den på køl.