Madopskrift på Waves

Specier

Specier er en super nem småkage, som de fleste holder meget af.

 

Den er meget nem at arbejde med og børn elsker at være med når der bliver bagt.

 

Lav evt. en dobbelt portion og frys rullerne ned. Du tager dem blot ud 30 min. før du vil bage dem og bager dem ellers som i opskriften.

 

Jeg har lavet dem som chokoladespecier, men har du lyst, kan du lave en anden version også. Prøv også evt. at bage dem med revet appelsinskal, citronskal, tørrede Tranebær, Lakridspulver, tørrede solbær eller noget andet.

 

Chokoladespecier

(ca. 75 stk.)

100 g flormelis

350 g hvedemel

250 g smør

1 æg

150 g hakket, mørk chokolade

 

Flormelis, mel, smør og æg blandes sammen til en dej.

Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i. ( Skal først blandes i den færdige dej, ellers kan man ikke få den til at hænge sammen.).

 

Dejen rulles ud i to lige store pølser og filmes.

 

Sættes i køleskab i min. en time.

 

Pølserne tages ud og skæres i tynde skiver, og bages til de er lysebrune v/180 grader i ca. 7 min.

 

Køles af på bagerist og opbevares i tætsluttende kagedåse.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com