Madopskrift på Waves

Oste tvistere

Disse tvistere er nemme og skønne som tilbehør til f.eks en thaisuppe med kokos og kyllingo eller som supplement til madpakken.


Ingredienser:
5 dl hvedemel
2 spsk. olivenolie
2 dl. lunkent vand
½ tsk. sukker
25 g gær
½ tsk. salt
ost  (der er brugt brie, revet mozarella og revet cheddarost)
Skinkeskiver
revet mozarella
Olivenolie
Flagesalt
Evt. oregano


 
Start så med at udrøre gæren i det lunkne vand og tilsæt sukker, olivenolie og salt. Rør det sammen.

 

Tilsæt melet lidt ad gangen, og slut af med at ælte dejen godt igennem på køkkenbordpladen. Dejen kan godt føles lidt klæbrigt, så må du gerne tilsætte lidt ekstra mel.

 

Læg dejen i en skål et lunt sted i ca. 1 times tid, til det har hævet til dobbelt størrelse. Når dejen er hævet færdig deles dejen i 2, hvis du også vil lave to versioner af . Rul dejen helt fladt og tyndt ud. gerne i en firkant.

 

Pensl med godt med olivenolie og drys osten på. Giv et drys groft flagesalt og skær fra toppen og ned strimler i ca. 3 cm.

 

Fold nu strimlen sammen på midten og hold i toppen ved samlingen og drej nu dejen rundt og rundt. Læg på en bageplade med bagepapir. Læg nu et klæde over, så ostetvisterne kan hæve en halv times tid.

 

En anden version er med revet mozarella og skinke. Fremgangsmåden er den samme. Når de er hævet pensles de med olivenolie igen. Tvisterne bages i ovnen i ca. 12-15min. ved 225 grader, men husk at kig til dem en gang i mellem.

 

En tredje version jeg tidligere har lavet er med pizzasauce og revet mozarella, så får du de skønneste pizzatvistere.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com