Madopskrift på Waves

Pølsehorn

Verdens bedste opskrift på pølsehorn (Ca. 35 stk.)

 

Alle ingredienser skal altid have stuetemperatur og ovnen skal forvarmes til 37-40 grader til forhævning for det bedste resultat.

 

Jeg ved godt det tager lidt tid, men jeg synes dejen opnår en luftighed, som jeg ikke opnår ved at lade den hæve et lunt sted.

 

Jeg laver dejen på min KitchenAid, men du kan selvfølgelig lave den i hånden eller med en mixer til at begynde med.Ja, intet mindre end verdens bedste pølsehorn. Kender du ikke det man ofte bager pølsehorn,  men de kun lige er gode i det øjeblik de er lune, for derefter at blive tørre og kedelige?

 

Nu er det lykkes mig at bage de mest perfekte pølsehorn jeg til dato har bagt, og de er ligeså fantastiske dagen efter. De tager lidt længere tid at lave, men det er absolut tiden værd.

 

Dejen egner sig også til at lave dem med andet fyld. Har lavet dem også med lidt cheddarost, pesto og chorizopølse i og en anden version med karameliseret æble og hvid chokolade med hindbærglasur. De blev altså ligeså gode.

 

Ingredienser:

4 3/4 dl lunken mælk

50 g gær

75 g sukker

900 g mel

3 æg

25 g smeltet smør

 

1 tsk. salt 2 æg til pensling Pølser til fyld Evt. små stykker ost Opløs gæren i lunkent mælk. Lad det lige hvile i ca. 5 min. inden du tilføjer 225 g mel og 60 g sukker.

Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i ovnen i ca. 20 min. Du kan selvfølgelig også stille skålen et lunt sted i ca. 45 min.

 

Pisk de 3 æg sammen med resten af sukkeret, det smeltede smør og salt og bland det i dejen. Sæt nu dejkrogen på og tilsæt resten af melet lidt ad gangen.

 

Jeg tilsætter ca. 200 g ad gangen og ladet det arbejde sig ind i dejen før jeg tilsætter nyt mel. Måske du skal bruge lidt mere eller mindre mel end jeg lige har skrevet.

Dejen har fået nok mel, når dejen slipper siderne på røremaskinen. Eller den er til at ælte uden den klistrer for meget ved æltning.

 

Lad dejen ælte i ca. 15 min. ved lav hastighed. Dæk skålen med film igen og sæt skålen i ovnen i ca. 1 times tid. 2 timer ved stuetemperatur.

 

Det er det hele værd. Når dejen er færdighævet dele du dejen i ca. 5 boller. Rul en bolle ud til en cirkel og skær med en pizzaskærer eller kniv 8 lige store trekanter.

 

Læg en pølse og evt. et stykke ost oppe i den bredde ende og fold siderne lidt op over ost og pølse og rul nu ned mod spidsen.

 

Læg hver rulle i en bageplade (form) meget tæt og med spidsen vendt nedad. Lad dem nu hæve igen i ovnen i ca. 20 min., før du tager dem ud og hæver temperaturen i ovnen til 185 grader.

 

Pensl hornene med sammenpisket æg. Giv dem et godt lag. Du kan evt. drysse med sesam, hvis du ønsker det. Bag dem nu i ovnen i ca. 12 min.

 

Nu kan du så nyde de skønneste pølsehorn. Håber du synes de er umagen værd?

 

ET TIP!

Hvis du laver søde horn med æbler, eller chokolade. Opløs 2 spsk. sukker i 1 spsk. varmt vand og pensl hornen lige når de kommer ud af ovnen med sukkervandet.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com