Madopskrift på Waves

Spidskål stegt i ingefær, hvidløg, chili, og østerssauce.

Sluttet af med smeltet brie. Serveret med marinerede nakkekotteletter.

 

Du skal bruge:

2 spidskål

1 rød chili

4 fed hvidløg

en klump frisk ingefær lidt østerssauce

lidt sød chilisauce lidt Sesamolie

40 g. fantastisk brie af suveræn kvalitet anden blød ost kan bruges

 

Sådan gør du:

 

Hak chili, hvidløg, ingefær fint. Lun olien, gerne i en wok hvis du ligger inde med sådan en, ellers kan en pande bruges. De hakkede ingredienser skal ikke være sprøde men kun lige ramme varmen i ca. 20 sekunder. I med spidskål som er renset og skyllet. Der må gerne være en smule vand ved.

 

Du må ikke tilsætte mere olie kun en smule vand ad gangen. Når kålen er mør tilsætter du østerssauce og chilisauce. Ca. 3 dele østerssauce til 1 del chilisauce. Brien skal kun lige ramme retten så den bliver lun. Husk at brien skal have stuetemperatur når, den tilsættes retten.

 

Servér straks.

 

Spicy nakkekoteletter med masser af krydderier og smag.

 

Du skal bruge:

4 tykke nakkekoteletter

4 alm. løg

6 fed hvidløg

2 cl. soya

lidt tørret chili

en klump frisk ingefær

1 stang kanel

hvis du har 10 tørede nelikker er det perfekt

5 laurbærblade

2 dl. Vand.

Flydende kyllingfond eller en terning hvis du har det.

 

Sådan gør du:

 

Brun koteletterne i olie på en varm pande. Herefter tilsætter du groftskårede løg og hvidløg til disse er brunet. Tilsæt resten af ingredienserne i panden. Lad det koge op og sæt panden i ovnen.

 

Tåler panden ikke det så skal det over i et fad. Lad det simre så længe at alt væden næsten er væk. Det skal være fedtet og smagsfuldt.