Madopskrift på Waves

Syltet stegt ananas med ”varm mynteis” lavet på økologisk creme fraiche


1 stor frisk ananas
3 cl. lys sirup
Lidt smør
3 dl. Økologisk 38% creme fraiche
Lidt frisk mynte
1 stang frisk vanille
1 cl. Cognac – vær opmærksom på at dette skal være kogt og reduceret – se opskrift.

 

Skræl ananassen så der ikke er øjne på. Skær den ud i 8 både og fjern stokken. Steg den i lidt smør ved svag varme i ca. 3 minutter på hver side.

 

Til slut overhælder du med sirup og lader den stå i ovnen ved 80 grader i ca. 10 minutter. Disse minutter bruger du på at piske creme fraichen med vaniljen til den er stiv som is. Herefter blander du finthakket mynte i. Dette kugler du op og lægger på frost i 5 minutter.


2 cl. cognac, 1 cl. vand og 2 tsk. sukker koges til halvdelen er væk. Dette skal hældes over ananassen når du serverer. Læg ananassen på en dyb tallerken. Overhæld med cognac og læg en kugle creme fraiche i midten – simpelt.


Ristede nødder kunne være et hit til denne ret, hvis man ønsker lidt knas.