Madopskrift på Waves

Karmeliserede popcorn

(100 g)


1 PS. Færdigkøbte popcorn a 100 g.
85 g smør
140 g brun farin
3 spsk. Lys sirup
3/4 tsk. Vanillesukker
3/4 tsk. Natron
1 1/2 tsk. Flagesalt


Tag 1 bradepande og dæk den med bagepapir og fordel popcornene på pladen. Forvarm ovnen på 150 grader.


Smelt smør og tilsæt herefter farin og sirup. Lad det nu koge op og kog et par minutter indtil det er blevet lidt tykt.

 

Tag gryden af varmen og tilsæt vanillesukker, salt og til sidst natron. Rør godt og fordel karamellen over popcornene på bagepladen.

 

Tag med to spartler og vend popcornene godt i karamellen. Sættes i ovnen og bages 20 min.

Tag pladen ud og fordel, vend popcornene og bag yderligere 10 min. Tages ud og køler godt af. Hvis der er nogle tilbage skal de opbevares i tætsluttende dåse/glas.


Inden servering af cheesecaken hældte jeg et godt lag karameliserede popcorn på toppen og pyntede med hjemmelavede fyldte chokolader med fyld af – selvfølgelig saltet karamel.

 

Opskriften er venligst udlånt af stinassmag.com