Opskrift: Fastelavnsboller

18 portioner

Det skal du bruge

Fyld og pynt

4 marcipanbrød

1 sammenpisket æg

300 g flormelis

Kagekrymmel

2-3 spsk. kakaopulver

Creme

3 spsk. vaniljesukker

5 dl sødmælk

6 æggeblommer

100 g sukker

50 g majsstivelse

Dej

50 g gær

2,5 dl vand

2 æg

Ca 500 g mel

50 g sukker

1 tsk. salt

2 tsk. kardemomme

200 g blødt smør

 

Sådan gør du

Creme

1. Rør æggeblommerne med sukker, vaniljesukker og majsstivelse.

2. Varm mælken op til kogepunktet.

3. Kom lidt af mælken ned i æggene, mens der piskes, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden med den varme mælk.

4. Kog cremen igennem 2-3 min., mens der piskes.

5. Lad cremen køle af.

Dej

6. Bland gær, vand og æg.

7. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og halvdelen af melet.

8. Tilsæt smør og derefter resten af melet lidt efter lidt. Ælt igennem.

9. Lad dejen hæve 30 min.

10. Rul dejen ud, og del den i 24 firkanter.

11. Del hvert marcipanbrød i 6, og læg et stykke på hver dejfirkant sammen med en skefuld afkølet creme.

12. Lav bollerne ved at samle de 4 hjørner på midten, og saml derefter de 4 nye hjørner.

13. Sættes på en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad.

14. Lad bollerne hæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg.

15. Bages ved 200 °C (varmluft) i 12-15 min.

16. Pyntes med chokoladeglasur og krymmel, når bollerne er kølet af.

 

 

 

Frisk melonpizza

Se opskrift

Læs også

Clever ladestandere
Læs mere
Pop-up shop: Name It
Læs mere
Legepladsen Fyrtårnet
Læs mere