18 portioner
Det skal du bruge
Fyld og pynt
4 marcipanbrød
1 sammenpisket æg
300 g flormelis
Kagekrymmel
2-3 spsk. kakaopulver
Creme
3 spsk. vaniljesukker
5 dl sødmælk
6 æggeblommer
100 g sukker
50 g majsstivelse
Dej
50 g gær
2,5 dl vand
2 æg
Ca 500 g mel
50 g sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
200 g blødt smør
Sådan gør du
Creme
1. Rør æggeblommerne med sukker, vaniljesukker og majsstivelse.
2. Varm mælken op til kogepunktet.
3. Kom lidt af mælken ned i æggene, mens der piskes, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden med den varme mælk.
4. Kog cremen igennem 2-3 min., mens der piskes.
5. Lad cremen køle af.
Dej
7. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og halvdelen af melet.
8. Tilsæt smør og derefter resten af melet lidt efter lidt. Ælt igennem.
9. Lad dejen hæve 30 min.
10. Rul dejen ud, og del den i 24 firkanter.
11. Del hvert marcipanbrød i 6, og læg et stykke på hver dejfirkant sammen med en skefuld afkølet creme.
12. Lav bollerne ved at samle de 4 hjørner på midten, og saml derefter de 4 nye hjørner.
13. Sættes på en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad.
14. Lad bollerne hæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg.
15. Bages ved 200 °C (varmluft) i 12-15 min.
16. Pyntes med chokoladeglasur og krymmel, når bollerne er kølet af.